ул. Бриселска бр.9/1-8, Скопје

База на информации и податоци:

Category: Новости

НОВО ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД ИСОС: СЕ ПРОДОЛЖУВА РОКОТ ЗА АЖУРИРАЊЕ НА ПОДАТОЦИ ДО 29 ЈАНУАРИ 2023 ГОДИНА

На својата веб страна, на 26 јануари 2023 година (четврток), ИСОС објави НАЈНОВО СООПШТЕНИЕ до сите членови СО КОЕ СЕ ПРОДОЛЖУВА РОКОТ ЗА АЖУРИРАЊЕ НА ПОДАТОЦИТЕ ДО 29 ЈАНУАРИ 2023 ГОДИНА, кое го објавуваме во

Прочитај повеќе »

СЕ ПРОДОЛЖУВА РОКОТ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА ДДВ-04 ПРИЈАВАТА ДО 27 ЈАНУАРИ 2023 ГОДИНА

Со оглед на ограничените човечки ресурси кај сметководителите и отежнатото поднесување на даночните пријави преку системот е-Даноци, УЈП ги известува даночните обврзници и сметководителите, дека поднесувањето на пријави ДДВ-04 се продолжува согласно Законот за даночна постапка.

Прочитај повеќе »

ДОНЕСЕНИ СЕ ТРИ ПРАВИЛНИЦИ ОД МИНИСТЕРОТ ЗА ФИНАНСИИ ВРЗ ОСНОВА НА ЧЛЕНОВИТЕ 35 СТАВ 8, 27 СТАВ 9 И 26 СТАВ 6 ОД ЗАКОНОТ ЗА ВРШЕЊЕ НА СМЕТКОВОДСТВЕНИ РАБОТИ

Во „Службен весник на РСМ” бр. 14/23 од 24 јануари 2023 година објавени се три правилници донесени од министерот за финансии врз основа на член 35 став 8, член 27 став 9 и член 26

Прочитај повеќе »

ОБУКИ/СОВЕТУВАЊА ЗА ИЗГОТВУВАЊЕ НА ГОДИШНАТА СМЕТКА, ФИНАНСИСКИТЕ ИЗВЕШТАИ И ДАНОЧНИТЕ БИЛАНСИ ЗА 2022 ГОДИНА

Почитувани,Ве информираме дека во организација на Консалтинг ПЕКОВИЌ, ќе се одржат: ОБУКИ/СОВЕТУВАЊА ЗА ИЗГОТВУВАЊЕ НА ГОДИШНАТА СМЕТКА, ФИНАНСИСКИТЕ ИЗВЕШТАИ И ДАНОЧНИТЕ БИЛАНСИ ЗА 2022 ГОДИНА ЗА: ТЕРМИНИ: ПОЧЕТОК И ВРЕМЕТРАЊЕ:Предавањата почнуваат во 10 часот и

Прочитај повеќе »

КОНСАЛТИНГ ПЕКОВИЌ ЌЕ БИДЕ НА СПИСОКОТ НА ПРАВНИ ЛИЦА КОИ МОЖЕ ДА СПРОВЕДУВААТ ОБУКИ (КПУ)

Почитувани, Ве информирам дека причината поради која во моментот Консалтинг Пековиќ не е на списокот објавен на веб страната на ИСОС вчера (13.01.2023), кој се однесува на правни лица на кои им е одобрено да

Прочитај повеќе »